dijous, 18 d’octubre del 2012

Denominació d'Origen


''...y comimos caviar y abrimos una botella
de rioja del 67 que aún no había probado.
La verdad es que no es tan diferente
de las del Caprabo''

Així feia una cançó del duo que va fer estralls en el gust musical de moltes ments, la majoria encara per formar, quan jo tenia dotze o tretze anys. I si bé la música que feien i fan aquests simpàtics germans de Cornellà no m'ha agradat mai, el fet que alguns fragments de les seves cançons hagin quedat gravats al meu cervell m'obliga a dornar-los un cert reconeixement, més encara quan és un fragment d'una de les seves cançons el que m'inspira a escriure aquesta entrada que, per cert, no va sobre música. Tornem-hi:

''...y comimos caviar y abrimos una botella
de rioja del 67 que aún no había probado.
La verdad es que no es tan diferente
de las del Caprabo''

Pel que fa al tema vinícola, he de reconèixer tout d'abord que en soc un complet ignorant. Em menjo el raïm amb el mateix gust que practicament qualsevol altra fruita, però tot el que prové de la fermentació del seu suc em produeix una sensació força desagradable i que no tinc cap ganes de descriure. Suposo que els bons vins es deuen merèixer un distintiu que permeti diferenciar-los, alguna cosa així com el famós brandy de la vila francesa de Cognac, pero com no vull ofendre ningú amb la meva falta de coneixements sobre el tema, us diré també que aquesta entrada no tracta de begudes alcohòliques. Encore:

''...y comimos caviar y abrimos una botella
de rioja del 67 que aún no había probado.
La verdad es que no es tan diferente
de las del Caprabo''

Podria seguir desvariejant amb més exemples del que pot inspirar un fragment d'una cançó que de fet no em diu res de res, però, si anem al grà, us diré que aquesta entrada parla de salsitges. Ara, si hi ha algú que, a més de dignar-se a llegir aquest muermo, hagi arribat fins a aquest punt, seria lícit preguntar-se que punyetes tenen a veure el Rioja del 67, el brandy de la vila francesa de Cognac i les salsitges.La resposta la podeu trobar al títol d'aquesta entrada: la denominació d'origen. Crec que és prou evident per què el vi de la Rioja i el brandy de Cognac en tenen, de denominació d'origen, però què passa amb les salsitges?

Doncs us diré que en el mes i mig que porto a Estrasburg he tastat, totes de marca Auchan, salsitges d'Estrasburg i d'un parell de llocs més que no recordo. El fet que els tres tipus de salsitges que he tastat tinguin exactament el mateix aspecte, sabor i textura i que aquestes tres qualitats, a més del preu, siguin també compartides amb les de les seves homòlogues de Frankfurt em fa pensar que en algun barri residencial d'alt standing hi ha algun empresari murri rient-se de mi mentre es pren una copa de Rioja del 67. Espero que l'hagin estafat, i que sigui del Caprabo.

1 comentari:

  1. Francament jo tambe espero que l'hagin estafat i que sigui un vi, no del caprabo, sino del lidl, que vagi en tetrabrick i que estigui picat.

    ResponElimina